Rukwinden blijven Nickerie teisteren
06 Aug 2012, 00:00
foto
Het magazijn van familie Jairam, het dak is compleet weggewaaid.


Aan de Balwantgirweg en de B.O. Atrismanweg in de oostelijke polder in Nickerie zijn zondag daken van twee woningen gedeeltelijk weggewaaid. De wind ging rond kwart voor vier in de middag flink te keer. Aan de Balwantgirweg is bij servicestation Jairam, het dak van zijn magazijn waarin hij chemicaliën en kunstmest had, compleet weggewaaid.

Eigenaar Narajen Jairam heeft alles live meegemaakt en doet verslag aan Starnieuws. “De wind heeft eerst de manjaboom gepakt aan de overkant en daarna mijn magazijn, vervolgens is de wind dwars door een rijstveld naar achteren gegaan en na een minuut zag ik aan de achterkant zinkplaten de lucht ingaan van het huis van de familie Tewarie aan de B.O. Artrismanweg. Ook bij de openbare school Bacovendam heeft een paal van de gang het moeten ontgelden”, vertelt de ooggetuige.

Districtscommissaris van Nickerie, Wedperkash Joeloemsingh, heeft poolshoogte genomen van de situatie. Hij zegt aan Starnieuws dat volgens rapportage tot nu toe op twee plaatsen schade is aangericht door de rukwinden. De situatie is al in kaart gebracht en met ondersteuning van de brandweer zijn dekzeilen geplaatst. In de ochtend zal een gezamenlijke team van Openbare Werken en Regionale Ontwikkeling de zaken aanpakken zodat de kosten minder zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May