Scholen krijgen vakblad Bos en Natuur
05 Aug 2012, 22:00
foto
Nancy del Prado, voorzitter van het vakblad Bos en Natuur, overhandigt een exemplaar aan onderwijsminister Shirley Sitaldin.


Scholen krijgen het vakblad Bos en Natuur. Een donatie van WWF-Guianas en het Capaciteitsfonds Bos en Natuur hebben het mogelijk gemaakt dat jeugdigen op VOJ-niveau en hoger via hun school de beschikking krijgen over het blad. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft 750 exemplaren ontvangen voor de scholen.

Het blad richt zich op de bewustwording van het bos en de natuur. Suriname bestaat voor het overgroot deel uit bos. Vervuiling en uitputting van het milieu drukken zwaar op de natuur. Onderwijsminister Shirley Sitaldin zegt dat de regering gaat voor groene ontwikkeling. “Dat betekent dat we met zijn allen onze schouders moeten zetten onder het werk om daadwerkelijk de nodige mind shift te maken om te komen tot een groene economie.” Het ministerie zal de vakbladen distribueren op de scholen.

Stichting Bos en Natuur heeft al negen edities uitgebracht van het vakblad, dat twee jaar als project is gefinancierd. Het blad wordt nu in eigen beheer uitgegeven. Nancy del Prado, voorzitter van de Stichting Bos en Natuur, stelt dat het vakblad zich in een overgangsfase bevindt, omdat hij koerst naar een zelfbedruipend blad.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May