Tannisha Spa wint Little Voice Zangcontest
05 Aug 2012, 06:00
foto
Tannisha Spa zaterdagavond in de Congreshal. (Foto: Rachel Dompig)


Van de tien finalisten is de negenjarige Tannisha Spa door de vijfkoppige jury uitgeroepen tot de winnares van het 'Little Voice zangcontest'. Zij vertolkte het nummer 'Where do broken hearts go' van wijlen Whitney Houston. Op de tweede plaats eindigde Gianni Ceder gevolgd door Deamio Loods die de derde prijs behaalde. De vierde plaats was goed voor Kelly Hart, terwijl Eritcha Peters genoegen nam met de vijfde plaats. De finale is gehouden op zaterdag in de Congreshal.

Rea Doorson, voorzitter van Musical Kids Club is gedreven om het zangcontest volgend jaar weer te organiseren. “Het enthousiasme van de kinderen heeft me zo geprikkeld. The fighting spirit van de kleine mensen is voor mij een grote uitdaging om hun talent uit te buiten. En met de ondersteuning van de samenleving ben ik helemaal gemotiveerd om door te gaan waarmee ik begonnen ben”, vertelt zij aan Starnieuws. Volgens haar was de opkomst goed in vergelijking met de voorronde. “De opkomst was topie topie”, beaamt Doorson.

Leuk en leerrijk
Voor de elfjarige Chaniqua Doestburg was het haar eerste ervaring. “Ik vond het leuk om mee te doen met de zangwedstrijd. Ik heb geleerd hoe ik moet articuleren en omgaan met het publiek”, geeft zij aan. Chaniqua bracht het lied Listen van Beyonce ten gehore. Lorisca Fania vond het contest ook spannend en leerrijk.“Ik moest meer bewegen. Ik moest niet als een stijve pop staan. Het oogcontact met het publiek is ook belangrijk”, benadrukt de dertienjarige zangeres. Lorisca presenteerde 'I look to you' van wijlen Whitney Houston.

De sfeer zat er lekker in. Het publiek genoot van de talentvolle jeugdigen, die allen hun beste klant lieten zien. Rendensio Maxwell droeg ook zijn steentje bij om de avond tot een onvergetelijke te maken. Hij zong samen met Iffi het lied 'Vlinders' en het Suripopnummer 'A ten n’lon' met rapper Shaq. Het contest is een pilotproject van Musical Kids Club en was bestemd voor leerlingen van de basisschool in de leeftijdsklasse van negen tot en met veertien jaar.

Rachel Dompig
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May