Parlatino benadrukt integraal veiligheidsbeleid
04 Aug 2012, 22:00
foto
De assembleeleden Chandrikapersad Santokhi en Paul Somohardjo in Ecuador.


Het veiligheidsbeleid moet een integraal karakter hebben. Dit was de rode draad van een conferentie van de commissie voor veiligheid van het Latijns-Amerikaans Parlement (Parlatino). De vergadering in Ecuador op 2 en 3 augustus is bijgewoond door de assembleeleden Paul Somohardjo (Volks Alliantie/Pertjajah Luhur) en Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP).

Aan de orde zijn gekomen veiligheidsvraagstukken van internationale, regionale en nationale aard. Centraal stond de sociale, de burger en de publieke veiligheid. Bij het ontwikkelen van beleid moet rekening gehouden worden met de bestaande internationale en regionale veiligheidsprogramma’s en de realiteit in elk land. Er moet beleid gevoerd worden op basis van effectieve internationale samenwerking en coördinatie. Overlappingen en duplicatie van maatregelen moeten voorkomen worden.

De rol van de Parlatino bij het monitoren en versterken van het veiligheidsbeleid in de lidstaten en de regio, stond centraal. De veiligheidsagenda voor de volgende Parlatino vergadering werd besproken en goedgekeurd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May