Ministeries bezorgd over medicamenten en bakkerijen
03 Aug 2012, 20:30
foto


Medicamenten van inferieure kwaliteit en de hygiëne in bakkerijen zijn zorgpunten voor de ministeries van Volksgezondheid en Handel & Industrie (HI). De vergunningsvoorwaarden zullen worden aangescherpt.

Minister Michel Blokland van Volksgezondheid bracht een bezoek aan zijn collega van HI, Raymond Sapoen. Hij was vergezeld van directeur Martelise Eersel, directeur Bureau Openbare Gezondheidszorg Lesley Resida en Meriam Naarendorp waarnemend hoofd Farmaceutische Inspectie.

Aanpak
Over de import van de slechte kwaliteit van medicamenten is afgesproken om maatregelen te treffen. Het vergunningenbeleid moet onder de loep worden genomen. Ook de regels die gelden voor de winkeliers zullen aangescherpt worden. “De zorg is ook uitgesproken over contactlenzen die gewoon op de rekken van supermarkten verkrijgbaar zijn en schadelijk zijn voor de volksgezondheid”, meldt HI.

Een ander onderwerp van bespreking was de hygiëne in de bakkerijen. Er zou een nieuwe hygiënecode worden geformuleerd als voorwaarde van de liberalisatie van de broodprijs, die vorig jaar is ingegaan. Bakkerijen zullen zich moeten houden aan deze code. Een concept hygiënecode is ontwikkeld door de Bakkersbond in samenwerking met betrokkenen uit de sector. Na fiat van Volksgezondheid zal door HI de regels per beschikking worden vastgesteld. In oktober zullen de regels en hygiënische voorwaarden van kracht zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May