14de Special Olympics met minder deelnemers
03 Aug 2012, 22:20
foto


160 sporters zullen dit weekend meedoen aan de nationale wedstrijden van de Special Olympics Suriname. De organisatie had gerekend op 400 sporters.Deze spelen worden om het ene jaar speciaal voor sporters met een geestelijke beperking gehouden.

“Als gevolg van het niet willen verlenen van medewerking door de sportleerkrachten van het speciaal onderwijs, zijn er niet meer sporters ingeschreven”, zegt Special Olympics Suriname. De organisatie is vast van plan in de toekomst methoden toe te passen om te voorkomen dat sporters buiten hun schuld om niet kunnen meedoen aan deze spelen.

De sporters zijn afkomstig van twaalf scholen of instellingen. Uit Aruba zullen zes atleten ook deelnemen aan de wedstrijden. Het is de veertiende keer dat de Special Olympics Suriname deze spelen organiseert.

Oprichting
Special Olympics is een wereldwijde organisatie die vanaf 1964 internationale spelen houdt. Eunice Shriver-Kennedy, een zus van de toenmalige Amerikaanse president, John F. Kennedy heeft de organisatie opgericht. In Suriname bestaat deze organisatietak sinds 1980 door de inzet van Frank Cameron. Over de hele wereld is Special Olympics actief in het verzorgen van sportmogelijkheden voor 3,7 miljoen atleten.

Bij het onderdeel Healty Athletes, dat in 2006 werd geïntroduceerd, zal dit keer het gebit van de atleten onder handen worden genomen. Er is ook voorlichting over het onderhoud van het gebit onder het thema: Special Smiles.
De wedstrijden beginnen morgen (zaterdag) in het André Kamperveen (A.K.) Stadion met Atletiek.

Daaraan voorafgaand wordt de Torch Run gehouden. 25 politierekruten zullen vanuit het Onafhankelijkheidsplein de fakkel brengen naar het A.K. Stadion. Er zullen ook wedstrijden worden gespeeld op Puwanani, Indra Maju en SOGK. De spelen worden zondagmiddag afgesloten met een afscheidsfeest in SOGK.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May