Chinyere Pigot derde in haar serie
03 Aug 2012, 08:30
foto


Chinyere Pigot eindigde vanochtend als derde in haar serie op de 50 meter vrije slag in het Aquatics Centre in London. Haar tijd van 26.30 was onvoldoende om door te kunnen gaan naar de halve finale. Chinyere zwom in de vijfde serie van acht zwemsters.

Zij wist haar beste tijd van 26.12 niet te halen. Dat leverde haar overall plek nummer 40 uit een deelnemersveld van 74 zwemsters. Slechts de 16 snelste stromen door naar de halve finale die vanmiddag wordt gezwommen. De snelste zwemster in haar serie was Ruta Meilutyte uit Letland met een tijd van 25.55. Deze 15-jarige zwemster heeft al een gouden medaille op zak, zij won eerder deze week de 100 meter schoolslag.

Kromowidjojo snelste
In de laatste, tiende heat, duikt een van de kanshebbers op een gouden medaille in het water, de Nederlandse topzwemster Ranomi Kromowidjojo. Van alle deelnemende zwemsters (74) in de eerste ronde heeft zij de snelste tijd genoteerd (24.51 seconden) en staat tevens ook geregistreerd met de snelste inschrijftijd van 24.10 seconden. Het Olympisch record staat op 24.06 en het wereldrecord op 23.73.
Kromowidjojo, geboren uit een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder, won tijdens de Spelen van 2008 al goud in teamverband. Gisteren behaalde zij haar eerste individuele gouden plak op het zwemonderdeel 100 meter vrije slag en vestigde hiermee een nieuw Olympisch record: 53.00 seconden. Kromowidjojo is ook de grootste kanshebber voor goud op de 50 meter vrije slag.

Nog twee sporters in actie
Chinyere had bij de start de tweede snelste tijd van het deelnemersveld in deze serie. Zij kwam al in 2008 in actie voor ons land. Nu heeft zij voor de tweede keer deelgenomen aan de Olympische Spelen. Bij de openingsceremonie in London mocht ze de Surinaamse vlag dragen.

Jurgen Themen (4 augustus) en Kirsten Nieuwendam (6 augustus) moeten nog uitkomen. Drie Surinaamse atleten Diguan Pigot, Virgil Soeroredjo en Chinyere Pigot zijn uitgeschakeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May