DNA verdiept zich in toezichtfunctie anti-corruptie
03 Aug 2012, 06:00
foto


De Nationale Assemblee zal vandaag samen met de United Nations Development Programme (UNDP) in een sessie zich verdiepen in haar toezichtfunctie over de bestrijding van corruptie. Het college wil met deze sessie meer inzicht krijgen in corruptierisicogebieden in het overheidsapparaat en in nationale en internationale wetgeving. Het resultaat van de sessie moet onder andere zijn dat het parlement aanbevelingen kan geven aan de regering en overheid en ook aanbevelingen voor nationale corruptie preventie strategie.

De trainingssessie wordt samen met de UNDP uitgevoerd door het ministerie van Justitie en politie. Stichting Projekta is de directe uitvoerder ervan. De sessie is onderdeel van het project Support for Implementing the Policy Plan for Protection of Legal Rights and Safety-Legal Protection and Human Rights, and Anti-Corruption . Op de sessie worden enkele corruptiegevoelige functies en processen die belangrijk zijn voor de toezichtfunctie van het college, belicht. Het gaat onder andere om vergunningen, werving en selectie, ramingen, keuringen en bestelbonnen.


Het parlement meldt in een bericht dat het tegengaan van corruptie een brede aanpak vereist. Wetgeving is noodzakelijk maar vormt slechts een onderdeel daarvan. Er zal worden ingegaan op bestaande wetgeving alsook op belangrijke Internationale verdragen al dan geratificeerd door Suriname. Het ministerie van Financiën en de Centrale Bank van Suriname zullen ingaan op de huidige initiatieven van de overheid tegen corruptie. Vervolgens zal een aanzet tot een ‘Nationale Corruptie Preventie Strategie’ gepresenteerd worden door Projekta.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May