Pinas kondigt aan: Nationaal centrum ontwikkeling ICT
02 Aug 2012, 21:00
foto
Minister Falisie Pinas van TCT


De regering is van plan een nationaal centrum voor ICT-ontwikkeling op te zetten. De ontwikkeling van ICT wordt landelijk gestimuleerd. Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) vindt dat incentives gegeven moeten worden om te investeren in minder winstgevende gebieden.

Pinas heeft onlangs deelgenomen aan de bijeenkomst van de Caribische Associatie van Nationale Telecommunicatie Organisaties (Canto) in Miami. Op de vergadering is uitvoerig gesproken over gebruik van breedband in verschillende Caribische landen. Zestien ministers hebben op een vergadering, voorgezeten door Canto-voorzitter Dirk Currie (directeur van Telesur), hun beleidsintenties kenbaar gemaakt, meldt TCT.

Aan de orde zijn gekomen het versnellen van breedband in het Caribisch gebied, de waarde voor de economie, basistechnologie, duurzaamheid en leveren van breedband in de regio.
Pinas deelde op de vergadering mee dat voor Suriname gesteld kan worden dat concurrentie geresulteerd heeft in mobiele toegang in de rurale gebieden. Aan de aanbieders zijn gebieden aangewezen om basisdiensten aan te bieden, vooral in het binnenland. Deze methode kan ook worden gebruikt wanneer er gewerkt wordt aan de toegang tot breedbandinternet in de plattelandsgebieden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May