Thriller neemt overhand I-Write Movie Awards
02 Aug 2012, 10:00
foto
Leden 'Between Towers' en 3e van links Jim Westfa (Best Theme song). Naast hem Farley Tamsiran (I-Writer 2012). Tweede van rechts Shivand Gangaram Panday (Best Actor), rechts Jermain Silvin (Best Director).


De vijf awards van Bijlhout Media zijn opgeëist door De Belofte' en The Chat , beide uit het thriller genre. Het derde filmseizoen van de I-Write Movie Awards is woensdagavond feestelijk afgesloten. The Chat pakte twee en De Belofte ging er met drie prijzen van door.

De hoofdprijs, 'I-Writer 2012', ging naar de bedenker en schrijver van The Chat, Farley Tamsiran. Shivand Gangaram Panday is voor zijn rol in dezelfde film beloond met de 'Best Actor' award. Bij de dames is Shelby Demerrer tot 'Best Actrice' uitgeroepen voor haar spel in De Belofte. Het regisseren van deze thriller heeft Jermain Silvin de award van 'Best Director' opgeleverd. Jim Westfa heeft voor De Belofte de theme song geschreven en gecomponeerd. Het lied wordt vertolkt door 'Between Towers'. Goed genoeg om met de 'Best Theme song' award naar huis te gaan.

Thrillers domineren
Doorgaans dingen er films uit de categorieën comedy, action, drama, romance en thriller mee naar de awards. Dit jaar zaten er drie thrillers, één romance en één drama in de finale.
Jerrel Bijlhout, directeur van Bijlhout Media, legt uit dat door terugtrekking van finalisten uit twee genres er verschuivingen zijn opgetreden. "We dachten eraan om eerst de opengevallen plaatsen door de volgende in de rij te laten vullen. Maar het ging om de scripts. Hoe beter het script hoe meer punten. De betere scripts lagen in de thriller categorie."

De Belofte vertelt het verhaal van twee vriendinnen die elkaar beloofd hadden altijd voor elkaar klaar te staan. Ook na de dood.
The Chat gaat over een jongen die samen met zijn vrienden op bezoek gaat bij een leuke dame die hij ontmoet heeft op Facebook. Ze worden echter opgewacht door iemand die niet van plan is ze levend te laten vertrekken.
Het idee voor 'The Chat' is gebaseerd op een soortgelijke gebeurtenis verteld Farley Tamsiran, I-Writer 2012: "Ik las het verhaal van iemand die een 'Facebookfriend' voor het eerst ging ontmoeten. Het liep niet goed af want de persoon is verkracht geworden.
Met mijn film wil ik meegeven dat mensen voorzichtig moeten zijn. Geloof niet alles wat je op Facebook of soortgelijke sites ziet."

Oproep tot ondersteuning
De opkomst in de Congreshal was redelijk ten opzichte van vorig jaar waarbij in de Anthony Nesty Sporthal het publiek verstek liet gaan. Dat heeft de pret toen niet gedrukt en dit jaar ook niet.
Bij het in ontvangst nemen van zijn award riep Tamsiran de Surinamer op om de zaak te steunen. "Eigenlijk moeten we allemaal een award krijgen. We hebben hard gewerkt! Un' pot' wan san dya! Niemand kan ons wat komen zeggen. Alle Surinamers moeten dit steunen. We moeten niet stom doen. Ondersteun, dan gaan we verder!"

De volgende films zijn niet in de prijzen gevallen. Dear You Love Me over twee geliefden die het moeilijk vinden om afscheid te nemen op de Pengel luchthaven. In Liftster wordt het verhaal verteld van een 'player' die met een travestieten spook te maken krijgt. You Never Know Who Your Enemies Are gaat over het vertrouwensband tussen twee vrouwen dat geschaad wordt als één van ze de man van de andere verleid.

Bijlhout is dik tevreden over de geproduceerde films. "In het begin was ik niet bepaald onder de indruk", vertelt hij eerlijk, "maar gelet op de omstandigheden waarin deze films tot stand zijn gekomen en nadat ik ze op het grote doek en online heb gezien moet ik zeggen dat het uiteindelijk toch mooie producties zijn geworden".

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May