Arya Dewaker brengt hulde aan best geslaagden
01 Aug 2012, 18:50
foto
Jermay Rampersad en Geetandjeli Sewdajal, best geslaagde leerlingen van de muloscholen van Arya Dewaker. (Foto: Raoul Lith)


Geetandjeli Sewdajal (mulo B) en Jermay Rampersad (mulo A) zijn de best geslaagde leerlingen van gemeente Arya Dewaker. Op de drie muloscholen van deze gemeente is het directe slagingspercentage dit schooljaar 82%. Vorig jaar was dat 75% en na herexamen klom het cijfer naar 78%. Dit schooljaar wordt, na herexamens, een slagingspercentage van boven de 90% verwacht.

Geetandjeli en Jermay zijn blij met het behaalde resultaat. Zij sporen leerlingen aan om hun best te doen. Het tweetal heeft hard gewerkt om dit resultaat te behalen. "Ik had als doel gesteld om als beste te slagen en heb daarvoor offers gebracht", vertelt Jermay. Geetandjeli zegt dat ze hard heeft gewerkt en ook ondersteuning heeft gekregen van de leerkrachten. "Nu ga ik flink uitrusten en zwemmen", lacht Geetandjeli.

Steun
Bestuur, directeur en leerkrachten zijn blij met het resultaat. De best geslaagde scholieren voor mulo A en B worden jaarlijks in de bloemetjes gezet. Dit ter stimulans van de leerlingen om harder hun best te doen. Van Bansradj Achaibersingh stichting hebben de best geslaagde leerlingen elk een computer en een printer gekregen.

Omdat de beste resultaten drie jaar achter elkaar neergezet zijn door de M.R.Dayanandschool, heeft ook de onderwijsinstelling deze keer een computer ontvangen. Ook een copieermachine is in het vooruitzicht gesteld. Bansradj Achaibersingh zegt dat hij een zoon is van een contractarbeider. Zijn vader heeft steeds gezegd dat onderwijs de basis is voor ontwikkeling. "Daarom stimuleren wij het neerzetten van goede resultaten", zegt hij.

Meer dan de boeken
Directeur Wisnoedath Bisnajak zegt aan Starnieuws dat er heel hard gewerkt is om dit resultaat te bereiken. De school te Beni's Park wordt bezocht door leerlingen van verschillende bevolkingsgroepen. "Bij ons wordt meer onderwezen dan wat in de boeken staat. Onze leerkrachten zijn gemotiveerd. Wij hebben een strakke discipline en ook een goed contact met de ouders", zegt de directeur. Volgens hem is dit het geheim van de goede resultaten.

Voorzitter van het bestuur van Arya Dewaker Radjen Khedoe, benadrukt het belang van onderwijs voor ontwikkeling. Hij is blij dat de scholen goede resultaten hebben neergezet. Khedoe merkt op dat de kinderen algeheel gevormd worden op de scholen van de gemeente. Daarom kunnen goede vruchten worden geplukt.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May