Texel verruilt journalistieke baan voor PR Staatsolie
01 Aug 2012, 05:00
foto
Vernon Texel zegt de journalistiek vaarwel en begint carrière in de PR bij Staatsolie.


Vernon Texel heeft na vijftien jaar zijn baan als journalist bij de Ware Tijd verruild voor Public Relations bij Staatsolie. Hij heeft al afscheid genomen bij de krant en begint vandaag zijn carrière bij het staatsbedrijf. Hij was chef binnenland bij het dagblad.

"Ik heb van meet af aan gesteld dat ik niet mijn hele leven journalist zou zijn. Ik heb een heel interessante tijd gehad bij de krant en heb niet om financiële redenen besloten om naar Staatsolie te gaan. Ik wilde iets anders doen, want ook bij de Ware Tijd had ik een heel goed inkomen, ook al ga ik nu toch iets meer verdienen. Het gaat om de nieuwe uitdaging", zegt Texel in gesprek met Starnieuws.

Twee keer bij dezelfde chef
Texel is bij de krant onder leiding van Kailash Bisessar zijn journalistieke carrière begonnen vijftien jaar geleden. Hij was ingedeeld bij de zaterdagbijlage Kompas die gecoördineerd werd door Bisessar. "En nu bij Staatsolie is Kailash weer mijn directe chef", vertelt Texel.

Ondanks de planning om weg te gaan bij de krant, viel het afscheid nemen uiteindelijk toch zwaar. Hij heeft sinds zijn intrede in de journalistiek al die tijd bij de Ware Tijd gewerkt. "Ik ben best trouw aan een bedrijf", concludeert Texel. Hij heeft er echt zin in om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Daarnaast moet hij zijn studie aan de Academie voor Hoger Kunst en Cultuuronderwijs volgend jaar maart afronden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May