Minister Hok naar Marowijne voor aanpak nijpende zaken
31 Jul 2012, 08:00
foto
Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen


Nijpende problemen, zoals gebrekkige drinkwatervoorziening en elektrificatie van de inheemse gemeenschappen in Marowijne zijn voor minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) aanleiding om over twee weken een werkbezoek aan het district te brengen. Tijdens overleg van de bewindsman en zijn staf met inheemse dignitarissen uit dit district zijn deze vraagstukken op een rij gezet, deelt NH-directeur Rudie Schillevoort aan Starnieuws mee.

Een van de zaken is de elektriciteitsvoorziening voor de vier leerkrachten van de O.S Alfonsdorp. De leerkrachten zijn al langer dan een maand in het donker. De dorpsleiding had de leerkrachtenwoningen op het elektriciteitsnetwerk van NH aangesloten. De afdeling Elektrificatie van NH heeft toen erop gestaan dat die aansluiting wederom ontkoppeld moest worden. Simpel om het feit dat het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling het bedrag van SRD 150 voor een keuringsbewijs, die de aansluiting mogelijk moest maken, niet had betaald.

Licht in de tunnel
Bert Eersteling, hoofd van het Bureau Onderwijs Binnenland, verklaart dat hij al ruim voor de aanvang van het schooljaar de wenselijkheid had kenbaar gemaakt om de school en de onderwijswoningen op het netwerk aan te sluiten. De dorpsleiding had zelfs aangeboden het keuringsbedrag te betalen.

Sedney Harris, hoofd van de Dienst Elektrificatie Voorziening weerspreekt dat hij een halsstarrige houding aan de dag zou leggen. “Ik heb Onderwijs meermalen uitgenodigd om te praten over de behoefte aan aansluitingen in het binnenland. Het is nooit zover gekomen en zonder afstemming is het voor de afdeling onmogelijk de wensen van Onderwijs op te nemen in de planning.”

Er is licht aan het eind van de tunnel, want Schillevoort geeft aan dat “zaken die dringende oplossing behoeven, van de week nog worden aangepakt".

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May