NDP wil via 'Denktank' visie jongeren over ontwikkeling
30 Jul 2012, 22:30
foto
Sergio Akiemboto, voorzitter interim-bestuur NDP-Jongeren.


Jongeren krijgen de gelegenheid om vanuit verschillende disciplines ontwikkelingsvraagstukken die zijn opgenomen in het Nationaal Ontwikkelingsplan 2012-2016 te analyseren en op te lossen. De 'Jongeren Denktank', die hiertoe is geïnitieerd door het interim Jongerenbestuur van De Nationale Democratische Partij (NDP), wil tevens een brug slaan tussen de kennis en ervaring van jong en oud.

Diverse NDP-toppers hebben tijdens de eerste bijeenkomst de vorige week hun visie gegeven over jongeren en ontwikkeling. Voorzitter van het interim-bestuur van de NDP-Jongeren, Sergio Akiemboto, opende de avond met een beschrijving van de politiek zoals hij die heeft ervaren. “De politieke realiteit is vaak anders dan wat wij wensen. Je raakt teleurgesteld, krijgt ontevreden gevoelens, wordt van binnen en buiten tegengewerkt en veel meer. Blijf ondanks alles oprecht je best doen, blijf je vooral scholen. Dat heb ik ook gedaan.” Akiemboto heeft elf jaren zijn krachten gegeven aan de partij en is thans op 33-jarige leeftijd de directeur van het staatsmijnbouwbedrijf NV Grassalco.

Plaats in de partij
DNA-lid Melvin Bouva bracht naar voren dat ook voor hardwerkende nieuwkomers plaats is in de partij. Hij is daar een voorbeeld van. Bouva liep slechts enkele maanden mee in de partij toen hij werd gekandideerd voor een zetel in DNA. Zo kon het komen dat hij als jongste lid werd toegelaten tot het parlement, waar hij onlangs is benoemd tot voorzitter van de vaste commissie van Onderwijs en Volksontwikkeling. “Dit is een hele grote verantwoordelijkheid, want hier wordt het ‘echte werk’ gedaan", meent Bouva.

DNA-voorzitter Jennifer Simons verwelkomde het initiatief van de Denktank. Ze gaf een korte uiteenzetting van het werk in het parlement en nodigde de jongeren uit om vanuit hun vakgebieden het parlement te voorzien van nieuwe inzichten en bruikbare adviezen.

Feed back nodig
Financiën minister Adelien Wijnerman vertelde wat voor een uitdaging en eer het voor haar is om de staatskas te beheren. De bewindsvrouw zei haar expertise beschikbaar te stellen aan de Denktank en stelde ook grote behoefte te hebben aan feedback van jong kader.
Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, tevens coördinator van de NDP-Jongeren, gaf een uiteenzetting van de ideologie en de ontwikkelingsrichting van de NDP. Hij stond enige tijd stil bij de belangrijkste en meest potentiële hulpbron van Suriname: de Surinamer zelf. “Wij zijn een klein land en wij moeten de wereld tonen dat wij ook een waardig en respectabel volk zijn.”

Na de inleidingen kregen de aanwezigen ruim een uur de tijd om vragen te stellen en te discussiëren over de Denktank en over het beleid van de regering. De meeste jongeren gaven aan te willen participeren in de Denktank en het prettig te vinden dat ze niet worden verplicht om lid te worden van de NDP, maar dat het accent wordt gelegd op het gezamenlijk bespreken en analyseren van nationale vraagstukken. De officiële introductie van de Denktank vindt op korte termijn plaats.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May