Brandweerbond en regering herstellen geschaad vertrouwen
31 Jul 2012, 04:00
foto


De Brandweerbond en de regering hebben de koele en haast vijandige sfeer die er tussen beide was, besproken. Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken nodigde de bond uit voor een onderhoud. Het vertrouwen in elkaar is hersteld en zijn er afspraken gemaakt hoe verder met elkaar te communiceren. “Wat er tussen ons was, was echt niet goed te noemen. Gelukkig hebben we de sfeer weer gezond gemaakt”, zegt brandweerbond voorzitter John Seedorf aan Starnieuws.

Het herstellen van de relatie wil volgens Seedorf niet zeggen dat meteen de problemen die de Brandweerbond heeft, zijn opgelost. Inschaling in het Functie Informatie Systeem van de Overheid (Fiso), het uitbetalen van overurengelden en het benoemen en bevorderen van brandweerlieden, staat recht overeind.

Rechtszaak
Wat Fiso betreft is er een rechtszaak gaande. Hiervoor heeft de regering de bond voor de rechter gesleept. Over de bevorderingen en het uitbetalen van overwerkgelden zijn volgens Seedorf wel afspraken gemaakt. Moestadja heeft beloofd er werk van te maken dat er een goede regeling wordt getroffen.

De bond heeft enkele harde acties gevoerd waarbij alleen bij woningbrand werd uitgereden. Dit deed hij nadat met de regering geen overeenstemming kon worden bereikt over de herwaardering van de salarissen. Tussen de bond en Moestadja is afgesproken dat zodra er behoefte is voor contact dit meteen tot stand zal komen, schriftelijk of telefonisch en dat partijen zich daaraan zullen houden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May