Schade landbouwvliegtuig ruim US$ 100.000
28 Jul 2012, 16:30
foto


De burgerluchtvaartdienst CASAS stelt een onderzoek in naar het incident met het landbouwvliegtuig van Coronie Aero Farmers te Henar in het district Nickerie. De schade wordt geraamd op ruim US$ 100.000. Bij de landing gisteren raakte het toestel van de baan en sloeg over de kop.
Gerard Brunings, adviseur van de president belast met de reorganisatie van de luchtvaartsector, zegt aan Starnieuws dat CASAS meteen rapportage heeft gekregen van het incident. Hij is ook schriftelijk op de hoogte gesteld van het ongeluk. Intussen is een ploeg van Casas naar Nickerie om het onderzoek in te stellen. Volgens rapportage zijn de papieren van het bedrijf en de piloot in orde.

De piloot Ruben Parisius heeft tegenover de politie intussen ook een verklaring afgelegd. Tijdens het landen is een van de voorwielen stukgegaan, waardoor het vliegtuig op het drassige gedeelte terechtkwam en over de kop sloeg. Het vliegtuig is volgens de gewestelijk politie commandant Stanley Benschop onder politie bewaking totdat Casas zou arriveren. Brunings zegt dat de kosten van zo een crash flink kunnen oplopen. Een nieuw landbouwvliegtuig kost ruimt US$ 350.000.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May