Sitaldin: Kleinere klassen nog niet aan de orde
28 Jul 2012, 20:30
foto
Minister Shirley Sitaldin op een persconferentie vrijdag. (Foto: Raoul Lith)


De basisscholen moeten kinderen gewoon inschrijven, zoals het al die jaren het geval was. Er moet nu niet gelet worden op de nieuwe klassendeler. Kleinere klassen zullen pas worden gevormd, nadat extra lokalen zijn gebouwd. Op 3 augustus wordt de overeenkomst getekend met de aannemers die de scholen en lokalen zullen bouwen.

Eerder was door Eddy Jozefzoon, voorzitter van de presidentiële task force, meegedeeld dat per 1 oktober de klassen verkleind zouden worden. Deze mededeling bleek volgens onderwijsdeskundigen toen al niet realistisch te zijn omdat de lokalen niet tijdig af zouden zijn. Later werd meegedeeld dat veel schoolleiders geen opgave hebben gedaan omdat ze niet geloofden in het project.

Afhankelijk van de bouw
Minister Shirley Sitaldin en beleidsadviseur Humphrey Berggraaf zeiden vrijdag op een 'spoed persconferentie' dat de scholen er komen. Op honderd locaties zal er gelijktijdig worden gebouwd. Naast ruim tweehonderd lokalen zullen ook vijftien compleet nieuwe scholen verrijzen. Sitaldin en Berggraaf benadrukten dat de relatie met de task force goed is. Berichten die anders beweren werden tegengesproken. Berggraaf maakt ook deel uit van de task force.

Het gaat om een landelijk project. Overal in het land zullen lokalen bijgebouwd worden om de klassen kleiner te maken. "Voorlopig moeten 35, 40 en meer kinderen ingeschreven worden. Als de lokalen er staan, komt de herindeling", benadrukte de minister.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May