Sitaldin: Geen inschrijfgeld voor leerlingen tot en met voj
27 Jul 2012, 16:30
foto
Minister Shirley Sitaldin en beleidsadviseur Humphrey Berggraaf op een persconferentie vanmiddag. (Foto: Raoul Lith)


Voor leerlingen van de basisscholen tot en met voortgezet onderwijs voor junioren (voj) moet er geen inschrijfgeld of ouderbijdrage worden betaald. Dit geldt voor openbare én bijzondere scholen. Het onderwijs is voor alle leerlingen in het hele land kosteloos tot en met voj.

Minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling benadrukte deze maatregel van de regering opnieuw op een persconferentie vanmiddag. In de praktijk blijkt er verwarring te zijn over inschrijfgelden en ouderbijdrage.

Middelbare scholen en universiteit
Leerlingen van het voortgezet onderwijs voor senioren (vos) zullen voor het komende schooljaar evenveel betalen als ze gewend waren. Sitaldin zegt dat de directeuren van de vos graag een verhoging wilden doorvoeren. Er is met hen gesproken hierover. Besloten is om de verhoging niet door te voeren. Ook de verhoging op het Instituut voor Opleiding van Leraren is aangehouden.

Alleen studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname zullen SRD 125 extra aan collegegeld moeten betalen. Dit bedrag kan in termijn worden betaald. Verder is het mogelijk om een lening te sluiten bij de Nationale Ontwikkelings Bank. De minister legde uit dat noodzakelijk onderhoud moet plaatsvinden op de universiteit. De regering en de onderwijsinstelling kunnen dit niet betalen. Daarom is ingestemd met de verhoging van de inschrijfgelden op de universiteit. Volgens Sitaldin is hierover met de studentencommissies en het bestuur van de universiteit gesproken. Het aanvankelijke bedrag is van SRD 850 teruggebracht naar SRD 750 voor het komende collegejaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May