Dc Sijlbing wil ecotoerisme ontwikkelen in Coronie
25 Jul 2012, 12:00
foto
Leden van de districtsraad op weg naar de Coroniezwamp.


Districtscommissaris (dc) Harold Sijlbing van Coronie wil het ecotoerisme in het kokosdistrict tot ontwikkeling brengen. De dc ziet hierin een groot gat in de markt en vindt dat vooral de Coroniezwamp zich goed leent hiervoor. Daarnaast moet de Coroniezwamp beschermd worden, zegt Sijlbing aan Starnieuws.

Hij merkt op dat de unieke structuur en biodiversiteit van de Coroniezwamp van nationale betekenis is. Door het ontwikkelen van ecotoerisme in dit gebied zullen de biologische elementen van het zwampgebied in tact gehouden worden. “Op zeer korte termijn zullen er studies worden verricht die de mogelijkheden van duurzaam toerisme in Coronie in kaart zullen brengen. De benutting van de Coroniezwamp is zonder meer een grote mogelijkheid voor recreatie en toerisme en kan in grote mate bijdragen aan de lokale economie”, vindt Sijlbing.

De dc vertelt dat de districtsraad van Coronie de afgelopen week een bezoek heeft gebracht aan de Coroniezwamp. Sedert het vorig jaar worden er door Paradise Oil Company exploratiewerkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden zijn gericht op het vinden van aardolie in de uitgestrekte Coroniezwamp. “De leden maakten onder leiding van directeur Patrick Brunings kennis met de uitgestrekte en indrukwekkende zwamp, nadat deze een boeiende presentatie over de doelen en werkzaamheden van het bedrijf, dat een dochteronderneming is van Staatsolie, had gehouden”, deelt de dc mee.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May