Bryan Bijlhout bezorgt senioren burgers een leuke dag
24 Jul 2012, 17:05
foto
Bryan B. bezorgde vandaag senioren burgers een leuke dag. (Foto: Raoul Lith)


Bryan Bijlhout heeft vandaag zijn 44ste jaardag ingeluid op Flora met senioren burgers. Ruim 600 senioren hebben een leuke dag gehad met Bryan B. De bijeenkomst is gehouden in het gebouw van stichting Albiflow op Flora, waar de artiest zijn ouderlijk huis heeft.

De stichting Bigisma Platform heeft Bryan B. gehuldigd en hem benoemd tot 'Goodwill ambassadeur voor senioren burgers'. Irma Loemban Tobing van deze stichting wees erop dat oudere mensen de dragers zijn van de ontwikkeling. Dit is een opvatting van de Verenigde Naties. Zij vindt dat ouderen niet als 'afgedankt' moeten worden beschouwd. De eerste goodwill ambassadeur was de schrijver Clark Accord, nu wijlen.

Goede doelen
Bryan B. zegt aan Starnieuws dat hij zich zal inzetten voor de senioren burgers. Hij is blij dat hij hen een leuke dag kon bezorgen. "Jongeren hebben genoeg plaatsen om naar toe te gaan en kunnen zich vermaken. Vaak is er niks voor mensen die in een bejaardentehuis zitten. Zij hebben ook aandacht nodig", benadrukt de artiest.

Naast de gezellige dag voor de ouderen, heeft Bryan een cheque ter waarde van 5000 euro geschonken aan huize Betheljada. Ook de Maria Hartmanschool is bedacht. Verder kan de stichting Claudia A rekenen op steun van de artiest. Hij zegt blij te zijn dat hij anderen kan steunen die de hulp hard nodig hebben. Bryan B viert morgen zijn 44ste jaardag en wilde deze dag in Suriname doorbrengen.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May