Gajadien: 'Gewijzigde beleidsinzichten' oorzaak onder realisatie
24 Jul 2012, 09:00
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP)


De parlementariër Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) vindt dat de regering aan zichzelf te danken heeft dat projecten niet kunnen worden uitgevoerd. "Het geld blijft liggen omdat de regering te veel misbruik van heeft gemaakt om ambtenaren uit hun functie te halen onder aanvoering dat 'er gewijzigde beleidsinzichten zijn".

De trend van onder realisatie van de begroting is vorig jaar ingezet, zegt Gajadien in gesprek met Starnieuws. "Ik heb daarom de president opgeroepen om het roer om te gooien, maar het heeft niet geholpen", meent de parlementariër. Hij vindt dat het staatshoofd deze kwestie niet structureel heeft willen aanpakken, en nu liggen de resultaten daar.

Openbare Werken
Gajadien voert aan dat op Openbare Werken (OW) tot midden juli dit jaar wat beleidsmaatregelen betreft, slechts 13.8% is gerealiseerd. En dat verwondert hem niet. De directie van Openbare Werken, inclusief Openbaar Groen, bestond tijdens het vorige kabinet uit tien personen. Negen van deze functionarissen zijn ontheven. "Slechts de onderdirecteur droge civieltechnische werken is nog op zijn plaats", stelt het assembleelid.

Hij memoreert dat minister Ramon Abrahams in dit kabinet reeds zes nieuwe directie functionarissen heeft ontheven. Ook heeft de minister nog eens ongeveer 17 functionarissen gewaardeerd als onderdirecteur op OW. Op Volksgezondheid weet minister Michel Blokland niet eens dat de president in een presidentieel besluit Stephen Comvalius heeft aangesteld als directeur van het Staatsziekenfonds. Gajadien merkt op dat er geen transparantie en consistentie is in het beleid. Dit werkt volgens hem in het nadeel van de samenleving.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May