Milieu-inspecteurs wachten op uitvoering wensenpakket
23 Jul 2012, 18:00
foto
David Bakker, voorzitter van de Bond van Milieu-inspecteurs.


De milieu-inspecteurs van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) wachten al maanden op de uitvoering van een wensenpakket. “Het uitvoeren van de afgesproken zaken verloopt traag. Er is natuurlijk wat vertraging opgetreden, maar we kijken uit naar wat er zal gebeuren”, zegt David Bakker, voorzitter van de Bond van Milieu-inspecteurs aan Starnieuws.

De inspecteurs voeren al vijf maanden een actiemodel uit waarin zij wel op de werkplek verschijnen, maar niet optimaal werken. Zij blijven tot 10.00 uur en soms langer rondhangen op het bureau, waarna zij eventueel enkele veldwerkzaamheden doen.

Hopen op duidelijkheid
Bakker deelt mee dat deze week de commissie die moet toezien op uitvoering van het pakket, een kennismakingsbezoek brengt aan minister Michel Blokland van Volksgezondheid. Daar zal hopelijk wat duidelijkheid komen in de stand van zaken. “Aan de uniformen wordt gewerkt. Aan de benoemingen en aanvullingen van de dienst moet nog het een en ander worden gedaan”, zegt Bakker. De commissie is tijdens de staking samengesteld en bestaat uit leden van de bond, het ministerie van Binnenlandse Zaken en een vertegenwoordiger van het BOG.

Achterstallige toelagen, tekort aan manschappen en bevorderingen die sinds 2009 zijn uitgebleven, zijn de reden waarom de bond in februari dit jaar in actie ging. De dienst, die volgens Bakker pas goed kan functioneren met tussen de 250 en 300 man, heeft op dit moment rond de 60 milieu-inspecteurs.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May