Doekhie gaat door met treiteren Jogi
24 Jul 2012, 04:00
foto


Assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) zegt dat hij het aan zijn juristen overlaat om het vonnis van de rechter uit te voeren. De parlementariër Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) is in het gelijk gesteld door de rechter. Doekhie moet beledigende uitspraken over "het stelen en misbruiken van een geit" door Jogi corrigeren op SBS-televisie in Nickerie en in landelijke dagbladen.

Zoals Doekhie aangekondigd had, zijn er truien gedrukt waarop een foto van een geit prijkt. Doekhie zegt aan Starnieuws dat met de opbrengst van de verkoop van de trui geld ingezameld wordt om de familie die benadeeld is, te ondersteunen. Doekhie merkt op dat hij niet persoonlijk zijn verontschuldigingen zal aanbieden. Zijn raadslieden zullen ervoor zorgen het gebeurt, want "ik wil de dwangsom van SRD 150.000 niet betalen", benadrukt hij.

Kinderachtig
Jogi vindt dat Doekhie zich kinderachtig gedraagt en de rechtsstaat aan zijn laars lapt. "Terwijl hij gevonnist is door de rechter, gaat hij door met zijn ontoelaatbare activiteiten. Hij is niet eens mans genoeg om de rectificatie zelf te plegen", meent Jogi.

Jogi merkt op dat deze kwestie van de geit van sinds eind 2002 speelt. "Omdat wij succes hadden in Saramacca, zijn de NDP'ers begonnen met vuil smijten. Ik heb de procureur-generaal gevraagd om een onderzoek in te stellen. Dit is ook gebeurd en daar is correspondentie over. Deze is ook overgelegd aan de rechter", zegt Jogi. Hij vindt het een assembleelid onwaardig dat Doekhie doorgaat met zijn beledigende praktijken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May