Brug: De tijd van Snijders is bijna ten einde
23 Jul 2012, 14:00
foto
Toppers van de Moederbond: John Seedorf (ondervoorzitter), Murvin Leeflang (secretaris), John Nasibdar, Freddy Brug en Michael Sallons. (Foto: Raoul Lith)


De tijd van Errol Snijders als voorzitter van 'de Moederbond' is bijna ten einde. Het is een kwestie van dagen. De Moederbond zal een metamorfose ondergaan. Dit zei een van de toppers van de vakcentrale, Freddy Brug, nadat de rechter vanmorgen heeft besloten dat de schorsing van de 21 lidbonden onrechtmatig is.

Na de uitspraak van de rechter kwamen de toppers van de lidbonden bij elkaar in het bondsgebouw van Rosebel werknemers in de Burenstraat en gaven hun eerste reactie. "Wij zijn in een hoerastemming want met de uitspraak is voorkomen dat 'de Moederbond' uiteen valt. Het is belangrijk voor de rechtsstaat en voor de totale vakbeweging", benadrukte algemeen secretaris Murwin Leeflang.

Onderzoek in het vooruitzicht
Brug zei dat over de financiële gang van zaken nog duidelijkheid moet komen. Er moet een financieel verslag komen. Er zijn terreinen van de vakcentrale verkocht. Het gaat volgens Brug om meer dan US$ 300.000. Deze bedragen moeten worden verantwoord. De vakbondsleider benadrukte dat er veel mis is bij 'de Moederbond'. Snijders manipuleert en wil geen verantwoording afleggen. Gepoogd is om lidbonden te royeren die de kat de bel hebben aangebonden.

De lidbonden eisen een grondig onderzoek. De voormalige penningmeester is niet op de hoogte geweest van cheques die Snijders heeft ontvangen. Zaken zijn volgens hen onrechtmatig gegaan. De vakbondstoppers zullen de situatie bespreken met hun leden en dan zullen de vervolgstappen worden ondernomen. Volgens Leefland gaat het om 7000 tot 8000 leden die zij vertegenwoordigen. De rechter heeft besloten dat de vergadering niet gehouden mag worden om de lidbonden te schorsen. Er is een dwangsom van SRD 5 miljoen als dit wel gebeurt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May