Meer Batman premières geannuleerd
23 Jul 2012, 04:00
foto


Warner Bros heeft nog twee andere rode loper evenementen voor Batman, The Dark Knight Rises afgezegd. De annuleringen hebben direct te maken met de nasleep van een aanval op een midnight première van de film in Denver, Colorado. De acteurs zullen hun opwachting niet maken in Japan en Mexico, zoals was gepland voor vandaag, maandag.

Bij een aanslag in een bioscoop in Aurora, nabij Denver, kwamen vrijdag middernacht bij een beschieting 12 mensen om en raakten 58 gewond. Een 24-jarige man met een gasmasker, opende het vuur terwijl de bioscoopgangers naar de film keken. “Uit respect voor de slachtoffers en hun families, zal Warner Bros Pictures de box office cijfers voor The Dark Knight Rises gedurende het het hele weekend niet bekendmaken”, zei een woordvoerster van de filmmaatschappij. De studio van de Batman-films in Hollywood nam hetzelfde besluit. Al snel werd de beslissing ook genomen door rivaliserende studio's, Disney, Fox, Sony, Lionsgate en Universal, uit bezorgdheid dat ze het publiek zouden beledigen.

Onofficiële cijfers van het dagelijks industrieblad Variety suggereert dat de film vrijdag alleen al US 75 miljoen dollar heeft binnengehaald, wat de derde grootste openingsdag ooit is bij de Amerikaanse box office. Er is dit jaar gretig uitgekeken naar The Dark Knight Rises. Volgens The Hollywood Reporter was voor het openingsweekend tussen de US 170 miljoen en US 198 miljoen dollar voorspeld in kas. Dat zou de Batman-film het tweede of derde grootste debuutfilmweekend ooit, na The Avengers (US 207, 4 miljoen dollar) hebben gegeven.

Enkele uren na het tragisch gebeuren in Colorado, annuleerde Warner Bros de film in Parijs. Bij die première zouden de acteurs en filmcrew samen met de regisseur verschijnen. Christian Bale, die Batman speelt, zei zaterdag over de moorden: "Woorden kunnen de verschrikking die ik voel niet uitdrukken. Ik kan de pijn en het verdriet van de slachtoffers en hun dierbaren niet echt vatten, maar mijn hart gaat uit naar hen uit." Warner Bros overweegt volgens The Los Angeles Times om de geplande filmuitzending in september uit te stellen of wijzigingen in de film aan te brengen rekening houdend met de gevoeligheden na het bloedbad in Colorado.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May