Rookmelders Albina hadden fabrieksfout
22 Jul 2012, 16:00
foto


Rookmelders die de brandweer in woningen van burgers in Albina zou ophangen, blijken een fabrieksfout te hebben. De voorlichtingscampagne die deze maand begon in het oostelijk district, is afgelopen week geëvalueerd. Vrijdag wordt het project hervat. Intussen is afgestemd met de fabriek en er zullen andere rookmelders geleverd worden.

Het programma van het Korps Brandweer Suriname (KBS) had een succesvolle start. De bevolking reageerde enthousiast over de rookmelders die aangebracht werden in woningen. Volgens Glenn Cooman, hoofdvoorlichter van het KBS, is het de bedoeling dat het KBS een andere partij rookmelders beschikbaar stelt".

Het traject
De brandweervoorlichter geeft aan dat bij de hervatting van het programma de brandweer weer huis aan huis zal gaan. Samen met de mensen zullen een formulier worden ingevuld. De huishoudens krijgen een blusdeken. Naderhand zullen de rookmelders worden opgehangen.

Cooman zegt aan Starnieuws dat de brandsirene voor brandweer Albina, die door de Suralco gedoneerd wordt, nog gekocht moet worden. "Suralco heeft de financiële middelen al overgemaakt, maar nu wordt uitgekeken naar een leverancier", stelt Cooman. Hij benadrukt dat bij de aankoop wel degelijk rekening gehouden zal worden met het onderhoud. Cooman legt uit dat vaak zaken in gebruik wordt genomen, waarbij onderhoud over het hoofd wordt gezien. "De verwachting is dat voor eind van het jaar de alarmsirene in gebruik wordt genomen". Cooman kondigt aan dat gelijk daarna de alarmoefeningen plaatsvinden.

Brandweer Pre Skoro
In de maanden augustus en september wordt een aanvang gemaakt met de 'Brandweer Pre Skoro'. Hiermee wordt de aanzet gegeven voor de start van jeugdbrandweer in Albina. "Het is de bedoeling dat via de kinderen de informatie over brandgevaar wordt doorgegeven aan de ouders. In dit verband komt in samenwerking met de Franse brandweer een training voor instructeurs. Bij de 'Pre Skoro' zal de jeugd in de gelegenheid zijn om zich te registreren voor de jeugdbrandweer.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May