Drie nieuwe dc's worden binnenkort benoemd
22 Jul 2012, 02:00
foto
Yvonne Pinas wordt de nieuwe dc van Brokopondo. Zij verwelkomde president Desi Bouterse onlangs op Klaaskreek. (Foto: Ramon Keijzer)


Binnenkort worden drie nieuwe districtscommissarissen benoemd door president Desi Bouterse. Verno Pryor van Brokopondo wordt vervangen door ex-NDP assembleelid Yvonne Pinas. Mavrik Boejoekoe wordt districtscommissaris (dc) in Paramaccaans gebied in district Sipaliwini. Ook voor Kabalebo komt er een andere dc. Lorieta Lingaard-Seenanan wordt vervangen.

Dc Roline Samsoedin die nog steeds in ressort Kabalebo waarneemt, zegt aan Starnieuws dat Lingaard officieel nog steeds met ziekteverlof is. Wat er precies zal gebeuren in Kabalebo kan ze nog niet zeggen. Zij heeft daar voorlopig de leiding en is bezig de administratie op te zetten.

Pinas zal bij Samsoedin stage komen lopen voor een maand. "Zij zal naar ressort Kabalebo komen om zich te oriënteren. Ik ben bezig met de administratie, dan kan ze gelijk zien hoe dat gebeurt", zegt Samsoedin. In Brokopondo zal het niet zo moeilijk zijn om over te nemen. Het gaat om een district waar er een commissariaat is en het team getraind is. Pinas zal ook over decentralisatie worden bijgespijkerd door Bas Ahmadali, directeur van het Decentralisatiebureau.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May