Rode haan heeft weer gekraaid
21 Jul 2012, 22:00
foto
De afgebrande woning aan de Williamweg in Albina.


De rode haan heeft vandaag weer gekraaid. In Albina brandde een woning af en in Paramaribo aan de Pandorastraat te Maretraite werd een huis in de as gelegd. De 25-jarige Marilva Polisi moest aanhoren dat haar huurwoning aan de Mohamed Joenus Williamweg in Albina is afgebrand.

Op het moment van het uitbreken van de brand vertoefde ze in Paramaribo. Haar man die tot gisteren in de woning verbleef, vertrok naar het binnenland. Hij is bootsman in dienst van een ondernemer. Polisi woonde met haar man en drie kleine kinderen, onder wie een baby van drie maanden, in het huis.

Snel gegaan
Slechts het betonnen gedeelte en een houten wand staan nog overeind. Restanten van een koelkast, een lichtmotor, een buitenboordmotor en een tafel, zijn de enige overblijfselen. "Ik heb niets meer over", jammert Polisi. Ze vertelt dat zij samen met de kinderen in de stad is om een identiteitskaart te laten maken bij CBB. Ook moest zij andere documenten in orde laten maken.

Polisi werd op de hoogte gesteld door Jowentinie Pinas, de eigenares van de woning. "Het was kort voor halfvier in de ochtend toen ik door geknetter wakker ben geschrokken", vertelt Pinas. Kort nadien hoorde zij het geluid, dat ook haar zoon uit zijn slaap haalde. "Toen we buiten kwamen, stond het huis in lichterlaaie en we zagen het dak naar beneden storten", zegt Pinas. Ze is nog steeds onder de indruk van de snelheid waarmee de vlammen om zich heen grepen.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May