Dc Ramdhani zal illegale vuilstort tegengaan
21 Jul 2012, 18:00
foto
Illegale vuilnishoop langs de Jossiekreek in Saramacca.


Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca zal hard optreden tegen het dumpen van vuil langs de Jossiekreek in het district. Dit zegt de dc aan Starnieuws. Volgens hem is er een onhygiënische situatie daar ontstaan en de bermen dienen voor een groot deel als broedplaatsen voor allerlei ongedierte en ziekten. “Hoewel er duidelijk met borden is aangegeven dat er geen vuil gestort mag worden langs de Jossiekreekweg in het district Saramacca, wordt er juist bij het bord vuil gestort”, zegt de dc verontwaardigd.

Ramdhani geeft aan dat er een onverdraaglijke stank daar heerst. Daarnaast lopen er buizen van Staatsolie. Het vuil wordt aan de weerszijden van de Jossiekreekweg gestort door personen uit de stad en het district zelf. Dit vuil drijft in de kraters langs weg. Er zijn autobanden, huisvuil en grofvuil gedumpt.

Opruimen en maatregelen treffen
Ramdhani heeft vernomen dat een bandenzaak in Paramaribo, die ook een perceel in het district heeft, een behoorlijk aantal autobanden steeds dumpt. De dc zal in samenwerking met Staatsolie de troep opruimen, verwerken en dichten met een laag klinkzand. “ Ik zal niet schromen om in de toekomst deze overtreders te straffen volgens de geldende regels. De plaatselijke politie is gevraagd om de surveillance in dit gebied te verhogen. Vanuit het commissariaat zullen er twee wachters ter beschikking gesteld worden om het gebied te bewaken”, merkt Ramdhani op.

Staatsolie zal zorgen voor de financiering van de opruimingswerkzaamheden en voor het opzetten van een wachthuisje voor de wachters. Ramdhani rekent er op dat de bewoners mee zullen helpen om het district schoon te houden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May