Diepgaand onderzoek naar fatale botsingen in Guyana
20 Jul 2012, 20:00
foto
De demonstranten in Linden, Guyana. Drie van hen zijn doodgeschoten door de politie. (Foto: BI$ GY)


Er komt een diepgaand onderzoek naar de dood van ten minste drie mensen tijdens botsingen tussen politie en demonstranten. Dat heeft de Guyanese president Donald Ramotar gezegd.

De demonstranten protesteerden woensdag tegen de stijgende elektriciteitsprijzen in het centrum van Linden. Ze zeiden dat de politie met scherp schoot op de menigte en traangas gebruikte tegen hen. De demonstranten hebben een elektriciteitscentrale en de kantoren van de regerende PPP/C partij in brand gestoken. Ongebreidelde armoede maakt het hen onmogelijk meer te betalen, zeggen ze.

Oppositiepartij Alliance For Change (AFC) zei dat de onrust in Linden zich zou kunnen uitbreiden naar andere delen van het land. "Deze moorden hebben ons gebracht naar een punt van ernstige en wijdverbreide sociale en maatschappelijke onrust", stelde een AFC- woordvoerder. Minister-president Samuel Hinds zei dat er sprake was van een daling in de elektriciteits-subsidie, wat de prijs doet stijgen. “Maar”, voegde Hinds eraan toe “de inwoners van Linden zijn niet slechter af dan die van andere steden. Linden is niet depressiever en ook niet meer of minder welvarend dan veel andere plaatsen in Guyana.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May