SCVU voor de derde maal basketbal kampioen
19 Jul 2012, 22:50
foto
SCVU tijdens een time-out.


SCVU is voor de derde keer op rij kampioen geworden van heren hoofdklasse basketbal. Vanavond is Yellow Birds in een afgeladen Ismay van Wilgen Sporthal met 64-48 naar huis gestuurd. SCVU heeft 3 wedstrijden gewonnen in de best of five serie. Er is hard gewerkt om dit resultaat te behalen, zegt coach Ludwig Belgrave.

Omdat het hier om een 'three-peat' gaat, heeft minister Ismanto Adna van Sport en Jeugdzaken besloten om US$ 5000 beschikbaar te stellen aan SCVU voor een reis naar Trinidad & Tobago. Conrad Issa, ondervoorzitter van de Surinaamse Basketbal Associatie, voegde eraan toe dat de SLM ook een bijdrage zal leveren in het vervoer van de ploeg.

SCVU won de eerste wedstrijd en verloor daarna game 2 en 3. Belgrave zegt dat er een goede evaluatie is gemaakt. Iedereen heeft zijn fouten toegegeven en afgesproken werd om "hoe dan ook" de kampioenstitel te prolongeren. Er is verdedigend en aanvallend gespeeld. Game 4 werd gewonnen en Game 5 was tot de laatste vijf minuten gelijk opgaand. De wedstrijd werd op het einde beslist. "Dit was onze strategie. De basisploeg moest op het eind de wedstrijd afmaken". Uiteindelijk heeft SCVU de wedstrijd overtuigend gewonnen met een verschil van 16 punten. De ploeg is uitgelaten over dit resultaat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May