Vrijwilligers Albina krijgen juiste brandweer uitrusting
20 Jul 2012, 10:00
foto
Evert Djemesie, een van de vrijwilligers bij de brandweer Albina. (Foto: Isaak Poetisi)


Een groep van 23 vrijwilligers van de brandweer van Albina heeft nu de juiste uitrusting. Gestoken in een blusjas, blusbroek en speciale helm op, worden zij nu in de gelegenheid gesteld om hun werk op een veilige manier te doen. Deze groep getrainde vrijwilligers moet de brandweer van Albina ondersteuning geven bij brand en andere calamiteiten.

Volgens rayon brandmeester Alwin Pinas van Albina, bevordert de kleding van deze groep niet alleen de betrokkenheid bij de brandweer, maar is tevens een erkenning van het werk door het korps. Pinas geeft aan dat van de 23 vrijwilligers, slechts één een LBGO-diploma bezit. De rest is lager opgeleid. Bovendien voldoen ze ook niet aan de vereiste minimale leeftijd van 28 jaar om mee te doen aan de nu aan de gang zijnde sollicitatie om in dienst te treden van het Korps Brandweer Suriname.

De Brandweertopper zegt dat twaalf van de vrijwilligers zonder een baan zitten. "Als het aan mij lag, zou ik best wel door de vingers kijken". Reden hiervoor, is dat hij al ruim twee jaar bezig is met de groep en de vrijwilligers in die periode goed heeft leren kennen.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May