Internationale cricketwedstrijden verplaatst naar Paramaribo
19 Jul 2012, 12:00
foto
Het cricketveld van Nickerie is onbespeelbaar.


Het district Nickerie zal niet meer als gastheer optreden van de voor juli en augustus geplande internationale cricketwedstrijden: Division II Championship of the Americas for juniors. Het bestuur van de Surinaamse Cricket Bond onder leiding van Raj Narain, heeft in samenspraak met de Cricket Bond Nickerie, het besluit hiertoe genomen. De wedstrijden zullen in Paramaribo gespeeld worden.

Vijf landen zullen participeren in de kwalificatie voor de eindronde van de Americas. De kampioen plaatst zich voor Division I. De twee velden, respectievelijk van Owru Cul, en het dokter Snellenpark zullen in gereedheid gebracht worden. Door de aanhoudende regens en de slechte staat waarin de velden in Nickerie verkeren, kunnen de wedstrijden niet daar gespeeld worden. Volgens Narain regent het veel minder in Paramaribo dan in Nickerie.

Alleen locatie veranderd
De organisatie en de programmering van de wedstrijden blijven onveranderd, alleen de locatie verschilt. De gasten arriveren op 30 juli en de wedstrijden starten al op 31 juli; de afsluiting vindt plaats op zaterdag 4 augustus 2012.
Er komen 70 spelers en 20 officials en supporters uit het buitenland. De landen die aan dit toernooi zullen meedoen, zijn: Argentinië, Bahama’s, Belize, Cayman Island en Suriname.

Als de regens ook in Paramaribo blijven aanhouden, zullen de wedstrijden eventueel in Trinidad gespeeld worden. Narain beijvert zich ervoor het voor oktober geplande crickettoernooi wel in Nickerie te laten plaatsvinden.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May