Brunswijk: Terugroepwet heeft mankementen
19 Jul 2012, 01:30
foto
Ronnie Brunswijk, voorzitter ABOP/A Combinatie woensdagavond na de zitting van CHS. (Foto: René Gompers)


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP/A Combinatie, vindt dat de terugroepwet mankementen heeft. Op grond van de onduidelijkheden zijn Diana Pokie en Waldi Ajaiso teruggeroepen, woensdagavond. A Combinatie had in een brief aan het Centraal Hoofdstembureau (CHS) gevraagd om hen de rit uit te laten zitten. Deze combinatie had hen in mei 2010 kandidaat gesteld.

Brunswijk zegt in gesprek met Starnieuws dat hij niet gelukkig is met de gang van zaken, ook al komen twee leden van ABOP nu in De Nationale Assemblee. "Wij zijn samen de verkiezingen ingegaan. Het volk heeft voor hen gekozen en nu worden zij teruggeroepen door de BEP. Ik had gedacht dat wij samen tot de volgende verkiezing in het parlement zouden zitten", voert Brunswijk aan. Hij was woensdagavond ook aanwezig op de openbare zitting van het CHS.

"Wij gaan de wetgeving moeten veranderen waardoor er geen onduidelijkheden zullen bestaan", voert de politicus aan. Hij vindt het ook jammer dat de brief van A Combinatie niet in de overwegingen van het CHS is meegenomen. Brunswijk zegt dat de combinatie nog steeds bestaat, maar niet meer in dezelfde samenstelling omdat de BEP eruit is gestapt. Hij zegt dat de A Combinatie zich zal neerleggen bij het besluit van het CHS. "De juristen hebben hun werk gedaan", meent hij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May