Alendy: Ethiek in de politiek is belangrijk
19 Jul 2012, 00:00
foto
Caprino Alendy, voorzitter van de BEP.


Caprino Alendy, voorzitter van de BEP, vindt dat assembleeleden nu meer dan ooit zullen beseffen dat ethiek in de politiek belangrijk is. "Zij moeten zich gedisciplineerd opstellen naar de partij toe. Dit is de eerste keer dat de terugroepwet is toegepast en met succes voor de partij", zegt Alendy aan Starnieuws na de zitting van het Centraal Hoofdstembureau woensdagavond.

Alendy zegt dat hij niet in een feeststemming is en zich ook geen overwinnaar voelt. De BEP is twee zetels kwijtgeraakt in De Nationale Assemblee door het terugroepen van Diana Pokie en Waldie Ajaiso. "Maar het gaat om een stukje ethiek. De assembleeleden zijn door de partij op de lijst geplaatst en gesponsord. Dan kan je niet je eigen weg opgaan. Je moet respect hebben voor het partijstandpunt", stelt Alendy.

In de plaats van Pokie en Ajaiso komen twee leden van de ABOP, Romeo Albitrouw en Heintje Sampie. De BEP vond het nodig een daad te stellen en heeft de assembleeleden teruggeroepen. De BEP heeft gelijk gekregen van het Centraal Hoofdstembureau. Alendy benadrukt dat de partijbelangen behoorlijk geschaad zijn door de twee dissidenten. "Ik hoop dat dit mag bijdragen dat politici zich gedisciplineerder opstellen naar de partij toe", betoogt de partijleider van de BEP.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May