MMS: Vasten begint vrijdag
18 Jul 2012, 18:00
foto


Voor de Madjlies Moesliemien Suriname, het Verbond van Islamitische organisaties begint Ramadan, de vastenmaand op vrijdag. Het bestuur heeft de minister van Binnenlandse Zaken geadviseerd om het einde van de vastenperiode vast te stellen op 20 augustus.

Volgens de wetenschappelijke berekeningen, de gegevens van de Meteorologische Dienst en data verzameld van websites van belangrijke Islamitische landen, zal de nieuwe maan op donderdag 19 juli verschijnen. Het vasten zal dan volgens de Shariah de volgende dag op vrijdag 20 juli beginnen.

Gedurende de maand Ramadan zullen de Mosliems en Moslima’s zich van zonsopkomst tot zonsondergang onthouden van voedsel en drank.
Op de werkgevers van Mosliem-gelovigen wordt een beroep gedaan om zo veel mogelijk medewerking te verlenen aan de vastende werknemers opdat zij de religieuze plichten kunnen vervullen.
De Madjlies Moesliemien Suriname wenst de gehele Surinaamse bevolking en in het bijzonder de Mosliem-gemeenschap een gezegende maand Ramadan toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May