Abrahams: Peltophorumlaan is bewust niet geasfalteerd
18 Jul 2012, 16:30
foto
Districtscommissaris Rawin Jiawan geeft het startsein voor de asfaltering van de Peltophorumlaan.


De politiek heeft tijdens de vorige regeerperiode de Peltophorumlaan, een zijstraat van de Cassialaan te Houttuin, opzettelijk niet geasfalteerd. "Ik durf dat gewoon te zeggen. Daarom ben ik vandaag hier", zei minister Ramon Abrahams van Openbare Werken bij het startsein voor de asfaltering.

Abrahams merkte op dat overal grote werken in uitvoering zijn. Toch heeft hij ervoor gekozen om bij de asfaltering van een eenvoudige weg van 1.4 kilometer aanwezig te zijn. Dankzij NDP-parlementariër Charles Pahlad is deze weg alsnog opgenomen in het oude asfalteringsplan. Hij heeft de minister van Openbare Werken kunnen overtuigen om deze straat ook de asfalteren.

Districtscommissaris Rawin Jiawan en Pahlad benadrukten dat deze weg in de regentijd in een modderpoel verandert. Mensen hebben behoorlijk veel geleden. "Hier komt over drie maanden een einde aan", zei Jiawan. Hij vroeg de buurtbewoners om nog even geduld te betrachten. De asfaltering zal wat ongerief met zich meebrengen. Pahlad hield de mensen voor om de bermen te onderhouden en niet te wachten op de overheid. Abrahams deelde mee dat de boetes om de bermen te onderhouden opgevoerd zullen worden.
De bewindsman kondigde aan dat volgend jaar in de begroting landelijk weer diverse wegen geasfalteerd zullen worden. "De regering is bezig de verkiezingsbeloften in te lossen", verzekerde hij zijn gehoor.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May