DNA bespreekt justitie en defensie achter gesloten deuren
18 Jul 2012, 02:30
foto


De Nationale Assemblee komt de volgende week dinsdag in een speciale comité generaal bijeen. Reden voor deze besloten vergadering tussen het parlement en de regering is het bespreken van dringende veiligheidsvraagstukken. Deze mededeling deed assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons dinsdagavond aan het eind van de openbare vergadering.

Al geruime tijd vraagt het parlement naar een vertrouwelijke vergadering om dringende vraagstukken met de regering te kunnen bespreken. Het college wil omstandig geïnformeerd worden door onder andere de president, de ministers van Defensie, Justitie en Politie over de veiligheidssituatie van het land. Simons had eerder beloofd dat deze vergadering zou worden gehouden.

Gevoelige vraagstukken
Simons zegt dat de besloten vergadering nu wordt voorbereid met de regering. De agenda zal niet alleen gaan over veiligheid. De vaste commissie in het parlement belast met defensie heeft volgens de assembleevoorzitter “aan de bel getrokken” over zaken die zich afspelen in het land en te maken hebben met dit ministerie.

Het gaat volgens Simons over dringende zaken die te maken hebben met het Nationaal leger die niet in het openbaar besproken kunnen worden. Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) vroeg Simons bij de voorbereiding van die vergadering ook het totale veiligheidsplaatje van de goudsector mee te nemen. De Nieuw Front-fractie zegt ervan uit te gaan dat president Desi Bouterse, die hoogst verantwoordelijke is voor de veiligheid in het land, op de vergadering aanwezig zal zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May