Kinderen met beperking genieten van sportdag
17 Jul 2012, 18:00
foto
Kinderen met een beperking genieten van een sportdag, georganiseerd door Be Innovative. (Foto: Raoul Lith)


Pupillen van Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK), Kennedy Stichting en Stigesu hebben vandaag in Emile de la Fuente Stadion een leuke sportdag gehad. Zij zijn beziggehouden met diverse spelletjes. De sportdag is georganiseerd door Be Innovative.

Ilonka Elmont van Be Innovative zegt aan Starnieuws dat er niet veel mogelijkheden zijn voor kinderen met een beperking. Daarom is ze blij met deze 'special edition' van de sportdag. Sportleider Desmond Plet merkt op dat deze groep veel meer kan dan mensen denken. Met een beetje stimulans en geduld kan er veel worden bereikt. Ruim 100 kinderen zijn begeleid door tientallen vrijwilligers.

Deze sportdag is samen met Sports Unlimited Suriname gehouden. Elmont zegt dat het niet bij deze ene keer zal blijven. Het ligt in de bedoeling om de 'speciale editie' vier keer per jaar te houden. De pupillen krijgen kwalitatieve aandacht waarbij de begeleiding heel belangrijk is. De deelnemers hebben genoten van de dag en kijken terug op een geslaagd evenement.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May