Randjietsingh beklaagt zich over slecht contact met president
17 Jul 2012, 14:20
foto
Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh.


Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh heeft vandaag bij het begin van de assembleevergadering zich erover beklaagd dat president Desi Bouterse al maanden niet in het parlement aanwezig is geweest. De fractieleider zegt dat er tal van ontwikkelingen plaatsvinden in de samenleving die in het college besproken moeten worden.

Volgens Randjietsingh zijn er statistieken die aangeven dat het beleid van de regering in verschillende sectoren heeft gefaald. Hierover zou de oppositie brieven hebben geschreven aan het staatshoofd zonder dat er een reactie is gekomen of dat in het parlement verantwoording over wordt afgelegd.

Panka verdedigt
In een opsomming noemt de NF-fractieleider de rijstsector, de investeringsdeal die de regering heeft gesloten, de toename van de werkloosheid, dalende koopkracht in de samenleving en vooral de vermeende verkoop van staatsbedrijven als Staatsolie. Randjietsingh eiste dat werd bewerkstelligd dat de president naar het parlement komt om uitleg te geven hierover.

Ricardo Panka fractieleider van de Mega Combinatie, ondersteund door zijn fractiegenoten, is het oneens met Randjietsingh. Panka benadrukte dat de president wel degelijk antwoord geeft op schriftelijke vragen van het college. “Misschien niet op het tempo dat wij willen, maar het is wel voorgekomen dat de president antwoord geeft”, zegt Panka.
De MC-fractieleider zegt niet veel tijd te willen verspillen aan de “verzameling van zaken die door Randjietsingh zijn genoemd. Anders is het dat ik zou moeten zeggen dat hij de nieuwsberichten niet volgt. Dat staatsbedrijven verkocht zullen worden, heb ik niet begrepen en niet formeel vernomen van de regering”, zegt hij. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons voegde er aan toe dat in elk geval Staatsolie niet zal worden verkocht zonder dat het college daar betrokken bij is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May