Regering speelt goed in op universiteitscursus 'veiligheid'
17 Jul 2012, 01:30
foto
De voorzitter van IIR, Harold Kolader, directeur Nationale Veiligheid Melvin Linscheer die doceert op de cursus en bestuurslid IIR Justus Hew A Kee. (Foto: René Gompers)


Vanuit de politie, justitie, brandweer, het Nationaal Leger en het bureau Nationale Veiligheid is veel belangstelling voor de postgraduate cursus over regionale veiligheid. "Het gaat vooral om nieuwe ideeën die er zijn en het maken van beleid. Daarom ben ik blij dat de overheid zo goed vertegenwoordigd is op deze cursus", zegt Harold Kolader, voorzitter van het Instituut voor Internationale Betrekkingen (IIR), van de Anton de Kom Universiteit van Suriname aan Starnieuws.

Deze derde cursus over veiligheid is gisteravond geopend in de University Guesthouse en duurt twee weken. Behalve docenten uit eigen land, zijn er experts uit de regio die een college verzorgen. Kolader merkt op dat de kennis over veiligheid steeds aangescherpt moet worden. Diverse ontwikkelingen hebben invloed op de veiligheid in elk land en in de wereld.

Kolader benadrukt dat het belangrijk is dat beleidsmakers een goed beeld hebben van de veiligheidssituatie die grensoverschrijdend is. Hierdoor kunnen ze snel inspelen op veranderende omstandigheden. De politiek, het milieu, de grensoverschrijdende criminaliteit, sociaaleconomische ontwikkelingen beïnvloeden het veiligheidsbeleid. Kolader wijst erop dat veiligheid de basis is van de ontwikkeling en daarom is het bijzonder belangrijk dat er zoveel mogelijk kennis in huis is. Hij is blij dat de regering goed ingespeeld heeft en alle ondersteuning voor deze cursus heeft gegeven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May