Jerelny Baabo wint voj speechcontest Brokopondo
16 Jul 2012, 18:30
foto
Hoofdprijswinnaar Cherelny Baabo (links) krijgt de symbolische cheque overhandigd door de Sustainability Manager a.i. van Rosebel, Jerry Finisie. (Foto: Rosebel)


Jerelny Baabo heeft het speechcontest van voj Brokopondo gewonnen. Zij ontving een laptop en een studiepakket ter waarde van SRD 1000. De wedstrijd was bestemd voor leerlingen van het derde en vierde leerjaar van Mulo en LBGO Brokopondo.

Rosebel Gold Mines heeft samen met Junior Chamber international (JCI) Nilom het spreekcontest zaterdag gehouden. Vijftien leerlingen hebben hieraan meegedaan. De leerlingen hebben gesproken over actuele problemen die te maken hebben met het district Brokopondo.

De overige winnaars zijn:
2e plaats Rosito Pansa (1 Laptop en studie pakket van SRD 750)
3e Plaats: Brigitte van Ewijk (1 Laptop en studie pakket van SRD 500)
4e Plaats: Rondjon Poketie (Studie pakket van SRD 1000)
5e Plaats: Heven Huur (Studie pakket van SRD 500).

Het spreekcontest had tot doel om de spreekvaardigheid te stimuleren. De leerlingen te trainen om deel te nemen aan discussies. De kennis van de scholieren over diverse onderwerpen is bevorderd en hen in staat te stellen hun mening te presenteren over actuele problemen waarmee zij te kampen hebben in hun woongebied.
JCI Nilom heeft voorafgaand aan het contest de leerlingen getraind in onder andere het samenstellen van een speech, spreekvaardigheid, lichaamshouding, lichaamstaal, taalgebruik.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May