Achterban Pokie en Ajaiso eist aftreden Alendy
17 Jul 2012, 08:00
foto


De achterban van de BEP-parlementariërs Waldie Ajaiso en Diana Pokie eist per direct het aftreden van BEP-voorzitter Caprino Alendy. Het falen en niet halen van gestelde doelen door de BEP en A Combinatie wordt volledig aan het slechte leiderschap van Alendy toegeschreven.

Het willen terugroepen van Ajaiso en Pokie is de bekende overlopende druppel voor de ondersteuners van deze twee parlementariërs. “Het is hun goed recht het aftreden van Alendy te eisen,” zegt voormalig partijlid en ex-minister Linus Diko aan Starnieuws.

Mismanagement
Diko, die samen met Andy Aboikoni in een schrijven uitleg geeft over de situatie, zegt dat de twee parlementariërs eigenlijk nooit door de BEP zijn voorgedragen. Tijdens de verkiezingen in 2010 was het Pokie zelfs verboden campagne te voeren. Dat zij is gekozen komt, omdat zij volledig wordt gedragen door BEP-leden van Boven-Suriname, Brokopondo en mensen uit het Matawai gebied, ondanks het feit dat Alendy andere kandidaten had en er op stond dat disciplinair op Ronny Asabina moest worden gestemd. “Het is door mismanagement van de partij dat de situatie zo uit de hand loopt”, zegt Diko.

Toen in 2010 Ajaiso door de kernen werd voorgedragen als kandidaat voor het parlement, weigerde Alendy de voordracht goed te keuren. Dat de BEP en daardoor ook A Combinatie in drie districten niet heeft kunnen meedoen met de verkiezingen zou ook de schuld zijn van Alendy met zijn halsstarrige opvatting dat Alice Amafo niet op de kandidatenlijst van de combinatie moest staan.

Niet verbaasd
“Wij van Boven-Suriname en Brokopondo die deze twee DNA-leden nog steeds door dik en dun ondersteunen, willen Alendy adviseren om de eer aan zichzelf te houden en de voorzittersstoel van de BEP te ontlasten van zijn ‘traagheid’ zodat enkele bemanningsleden van het zinkend schip nog gered kunnen worden door een ander ‘schoon schip’.” De briefschrijvers stellen dat in de afgelopen periode de leiding van BEP vele potentiële leden heeft weggejaagd uit de partij.

BEP-topper Asabina is helemaal niet verbaasd over de actie van de achterban van Pokie en Ajaiso. “Een oud verhaal met wat andere namen erbij, maar dit is gewoon paniekvoetbal. Het royement van de twee parlementariërs staat daar en we wachten rustig op het moment dat Pokie en Ajaiso worden teruggeroepen”, zegt hij. Volgens hem zal deze week het doek definitief vallen voor deze geroyeerde BEP-leden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May