US$ 13.7 miljoen voor tweede BEIP-project
16 Jul 2012, 17:00
foto
Minister Shirley Sitaldin ontvangt het BEIP-team voor een kennismakingsbezoek. (Foto: Minov)


Het tweede deel van het Basic Education Improvement Project (BEIP) is in werking getreden. Hiervoor is US$ 13.7 miljoen geleend bij de Inter Amerikaanse Ontwikkelings Bank (IDB). Suriname heeft een eigen inbreng van US$ 750.000. Onderwijsminister Shirley Sitaldin ontving het BEIP-team onder leiding van Andre Kramp vandaag voor een kennismakingsbezoek.

BEIP moet mede ervoor zorgen volgens Sitaldin dat de kwaliteit van het basisonderwijs wordt verbeterd. De minister sprak haar vertrouwen uit in Kramp die BEIP tijdens het vorige project heeft geleid. Vanuit het ministerie is een monitoringsteam voor begeleiden en ondersteunen. De minister sprak over een grote verantwoordelijkheid. Zij benadrukte dat het hier gaat om leermiddelen. Als die niet op tijd af zijn, stagneert volgens haar het proces op school. Kramp toonde zich verheugd met de ondersteuning vanuit het ministerie.

In 2004 is er een samenwerking aangegaan met de IDB. De bedoeling is om het basisonderwijs te hervormen. Het eerste BEIP-project heeft o.a. het Speel Werkplan voor het kleuteronderwijs opgeleverd. Er is een nieuw curriculum ontwikkeld, inclusief een leerlijn en leermateriaal. Het nieuwe curriculum is dit schooljaar geïntroduceerd. Er is gewerkt aan curriculum raamwerk van het gehele basisonderwijs en leerlijnen voor de onder-, midden- en bovenbouw. Het curriculum en leerlijnen tot en met het 3de leerjaar zijn al af. In het vervolgtraject zal gewerkt worden aan inrichting van het 4de t/m het 8ste leerjaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May