LVV baggert 11 kilometer lozingen in Coronie
16 Jul 2012, 13:30
foto
Een van de lozingen in Coronie die opgeschoond wordt. (Foto: LVV)


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de verantwoordelijkheid voor het uitbaggeren van 11 kilometer kanalen in Coronie op zich genomen. Onderdirecteur van het onderdirectoraat Landbouw, Suresh Algoe, bracht de vorige week een oriëntatiebezoek aan Coronie. Het opschonen is direct begonnen met een graafmachine die vanuit Paramaribo naar het district is vervoerd.

Hij heeft de stand van zaken opgenomen bij drie lozingen die opgeschoond worden en de dam te Burnside. Volgens Algoe is belangrijk dat de lozingen worden schoongemaakt, omdat wateroverlast een probleem is voor de agrarische sector in het district. Vooral de rijstsector komt hierdoor in gevaar. Na de opschoning zullen de sluizen beter moeten functioneren.

Structurele oplossing
LVV zegde ook het vervangen van sluisdeuren te Burnside toe. “Met een goede infrastructuur zijn rijstverbouwers gemotiveerd om hun werk voort te zetten, zijn de inkomsten van vissers verzekerd en kan door ontwatering vee gehouden worden,” zegt Algoe.

De onderdirecteur doet een beroep op de veehouders om geen koeien op de dammen en onderhoudsstroken te laten grazen. De dieren zorgen voor afvlakking van de dam en zijn er de oorzaak van dat deze om de zes maanden moet worden verhoogd. De veehouders zullen wederom hierover door het ministerie van LVV voorgelicht worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May