AZP-bond rekent op succesvol afronden wensenpakket
15 Jul 2012, 07:00
foto


Waarnemend voorzitter van de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Maurits Blackson, heeft goede hoop dat deze week overeenstemming wordt bereikt over het wensenpakket. Sinds vorig jaar november is het pakket ingediend. Het gaat om 1500 personeelsleden. Op maandbasis kost dit pakket SRD 2 miljoen extra.

Blackson zegt aan Starnieuws dat de onderhandelingen met directeur Eddy Joemmankhan in goede sfeer plaatsvinden. De directeur wil deze kwestie afronden, voordat hij de scepter op 15 september overdraagt aan zijn opvolger, Antoine Brahim.

Personeel oneens met salaris
Binnen het Academisch Ziekenhuis wordt veel gesproken over het contract van de nieuwe directeur. Blackson merkt op dat er scheve verhoudingen zullen ontstaan met zo een contract, waarbij Brahim US$ 19.500 per maand zal krijgen. "Het is zo moeilijk om voor het personeel een SRD 10 tot SRD 25 verhoging te krijgen. Dan wordt zo een contract gesloten met de nieuwe directeur. Alles is tot de puntjes erin geregeld", merkt Blackson op. Ook twee maanden bonus en pensioen.

Hij heeft al een gesprek gevoerd met Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties, waar de bond bij aangesloten is. "Wij hebben ons misnoegen hierover geuit, maar wij weten niet wat hij gaat doen", merkt Blackson op. Hij vindt het erg dat er aan de ene kant gezegd wordt dat er geen middelen zijn om het personeel een verhoging te geven en aan de andere kant wordt er zo een een contract gesloten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May