Suriname zal multinationals voorzien van energie
15 Jul 2012, 05:00
President Desi Bouterse windt er geen doekjes om. Suriname zal voor de energie zorgen die nodig is voor de nieuwe mijn van Iamgold én de goudmijn die opgezet zal worden door Newmont. Beide multinationals hoeven zich niet druk te maken om energie.

Bouterse zei dit zaterdag op een persconferentie, na terugkeer van een staatsbezoek aan Equatoriaal-Guinea. De regering vindt het energievraagstuk belangrijk en wil hier zelf de leiding in hebben. Iamgold heeft een extra 35 megawatt energie nodig en met Newmont denkt de regering vóór eind van het jaar overeenstemming te bereiken voor het opzetten van goudmijn.

Diverse gesprekken gevoerd
"Er zijn diverse gesprekken gevoerd, onder andere met bedrijven in de Verenigde Staten, India en Trinidad & Tobago", zei Bouterse op een vraag. Deze kwestie is eveneens aan de orde gekomen tijdens het bezoek aan Equatoriaal-Guinea. Er zijn nog geen definitieve besluiten genomen met wie in zee gegaan zal worden.

Ondanks de Afobakastuwdam heeft Suriname te maken met dure energie. De huishoudens worden gesubsidieerd door de staat. Bouterse zei dat dit langzaam afgebouwd zal moeten worden. De regering is nog diverse mogelijkheden aan het bekijken. Er zullen grote investeringen gedaan worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May