Vereniging installeurs wil veiligheid opvoeren
14 Jul 2012, 18:10
foto


De Vereniging van Installateurs in Suriname (VIS) heeft uit gesprekken met diverse betrokkenen binnen de bouwwereld, geconstateerd dat ordening en regulering binnen de installatiesector nodig is. Het is ook nodig om de kwaliteit en de veiligheid op te voeren.

Het bestuur van de VIS, houdt samen met de Kamer van Koophandel en Fabrieken dinsdagavond een 'installateurs avond'. Alle installateurs, elektriciens, waterleiding-en gasmonteurs, feestverlichters en belangstellenden zijn welkom. Het thema is 'Ontwikkelingen in de installatie branche'. Inleiders zijn op deze avond zijn VIS-voorzitter Dinesh Brindaben Panday, Glenn Cooman, hoofd voorlichter van de brandweer en als gastspreker treedt op brandweercommandant Cecil Waal.

Versoepeling
De VIS zegt dat de vergunningsvoorwaarden voor het vestigen van een bedrijf en de regeling tot erkenning als installateur bij de Energie Bedrijven Suriname versoepeld zijn, waardoor er een toename is te bespeuren in het aantal eenmanszaken in de branche. Monteurs en installateurs bieden allerlei diensten aan voor huis-tuin-poort-garagedeuren-feestverlichting-, antenne-schotels-, security-, alarm-cameras-, hydrofoor-brandsystemen.

Het Korps Brandweer zal dinsdagavond in KKF een presentatie geven over de laatste ontwikkelingen alsook suggesties aandragen waarop installateurs kunnen inspelen. Op deze avond zullen installateurs en het bestuur van de VIS hun inzichten en visies met elkaar delen en de behoefte aan (her) scholing peilen. Het VIS-bestuur zegt zich te willen inzetten voor een veiliger Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May