Betterson en Lingaard weten niks van vervanging
13 Jul 2012, 06:00
foto
Dc Lorieta Lingaard-Seananan


Minister Stanley Betterson (Regionale Ontwikkeling) en districtscommissaris (dc) Lorieta Lingaard-Seananan houden vast aan formaliteiten. Zij hebben formeel niks gehoord over vervanging van de dc, dus is er volgens hen niks aan de hand. Ditzelfde patroon was ook te zien bij de vervanging van dc Harriet Ramdien van Coronie.

Onderminister en secretaris van president Desi Bouterse, Mahinder Gopi, heeft aan Starnieuws meegedeeld dat de dc niet te handhaven is. De hele familie Lingaard is betrokken bij de bestuursdienst van ressort Kabalebo. Dit werkt frustraties in de hand. De boot die president Bouterse geschonken heeft aan Kabalebo is oneigenlijk gebruikt. Er zijn tal van incidenten gemeld. Officieel is dc Roline Samsoedin belast met de leiding van Kabalebo. Dc Lingaard is al enige tijd met ziekteverlof.

Geen reden voor vervanging
Volgens Betterson is er geen reden om Lingaard te vervangen. Hij blijkt niet te hebben afgestemd met onderminister Gopi. “Het benoemen en ontslaan van de districtscommissarissen is een aangelegenheid van de president. Het ministerie voert slechts de besluiten uit. Ook als het ministerie problemen heeft met het functioneren van een dc wordt daarover eerst gesproken met de president voordat er vervanging plaatsvindt”, zegt Betterson aan Starnieuws.

Koopt geen krant meer
Lingaard werd halverwege vorig jaar gekozen als eerste inheemse dc. Aan Starnieuws zegt zij dat zij niet van de minister noch vanuit de regering zou hebben begrepen dat zij zal worden vervangen. De dc stoort zich eraan dat sinds haar aantreden er steeds ongefundeerde geruchten in de media worden gelanceerd over haar functioneren. “Ik koop al een hele tijd de krant ook niet meer en geef me 1 SRD liever aan iets anders uit”, zegt zij.

De dc is nu in Paramaribo voor medische behandeling. Na haar verlof zal zij een officiële kennismaking hebben met de nieuwe kapiteins die de vorige week zijn gekozen in de drie dorpen in West-Suriname. Betterson zegt dat er op dit moment geen reden aanwezig is Lingaard te vervangen. “Als er bij de regering een reden was zou ik als minister het als eerste hebben gehoord”, zegt de RO-minister. Volgens hem is de districtscommissaris nu met ziekteverlof en zal zij nadien normaal haar werkzaamheden oppakken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May