Dienstencentrum NV Luchthavenbeheer officieel geopend
12 Jul 2012, 21:10
foto
Het Commercial Activity Center op de luchthaven. (Foto: Raoul Lith)


Het Commercial Activity Centre (CAC) van NV Luchthaven Beheer is vandaag feestelijk geopend. In de verfraaide aankomsthal staan winkels en filialen van bedrijven die hun producten en diensten aanbieden aan reizigers.

Ook bewoners uit omliggende dorpen in het district Para zullen baat hebben bij het dienstencentrum waar binnenkort ook filialen van De Surinaamse Bank, de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij en de Energie Bedrijven Suriname zullen worden ondergebracht. Telesur verleent sinds kort ook zijn diensten op de luchthaven.

Nog veel te doen
De officiële opening werd verricht door minister Falisi Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme. De bewindsman toonde zich tevreden met de vorderingen op de luchthaven. Financieel directeur Robby Poetisie zei dat er nog veel werk moet worden verzet, alvorens een volledig gerehabiliteerde luchthaven kan worden opgeleverd. Hij verwacht dat de bouwactiviteiten die in 2010 zijn gestart, binnenkort worden afgerond. Daarmee wordt de airport ruimer en comfortabeler voor passagiers.

Van de NV Luchthavenbeheer mochten scholen in het district Para een passende naam bedenken voor het dienstencentrum. Geen van de inzendingen voldeed, waardoor niemand heeft gewonnen. Alle tien scholen ontvingen als dank voor hun deelname een cheque ter waarde van US$ 500. De cheques werden overhandigd door minister Adelien Wijnerman (Financiën), gedelegeerd commissaris Edwin Heuvel, parlementariër Ricardo Panka (Mega Combinatie/NDP) van het district Para, Jeugdparlementsvoorzitter Derryl Boetoe, MDG Youth Ambassador Faizel Abdoelghafoer en enkele andere aanwezigen. De schoolleiders waren heel blij met de geste, omdat ze naar eigen zeggen lang tot ‘de vergeten scholen’ hebben behoord.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May